Business School, İş Dünyasının Eğitim Kanadı

16.12.20 07:21 AM By bmi_admin

Business School Nedir? 

 Business School, özellikle işletme yönetimi ve yöneticilik alanında eğitimler sunan, iş dünyasında yer alan profesyonellere ve kurumlara, ilgili uzmanlık alanlarında gelişimlerini ve kariyerlerini ilerletmelerini sağlamak için bir platform oluşturan kurumlardır. İş dünyasının her aşamasında sürekli gelişimi sağlamak için, farklı kariyer basamakları ve uzmanlık alanları için özel olarak dizayn edilmiş eğitim ve sertifika programları ile bireylerin ve kurumların başarısına katkı sağlarlar. Bu doğrultuda;

  • Pazarlama, Finans, Yasal Düzenlemeler, Yönetim, Liderlik, Strateji, Bilişim, Girişimcilik gibi farklı uzmanlık alanlarında,
  • Üst düzey yönetici, orta düzey yönetici, yönetici adayları, danışman, uzman gibi farklı kademedeki iş dünyası profesyonelleri için

kariyerlerini ileri taşımalarında, belirli alanlarda uzmanlaşmalarına, iş dünyasındaki güncel konular ve trendler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak eğitim ve sertifika programları sunarak butik bir iş dünyası üniversitesi olarak hareket ederler.

 Dünyada çok fazla ilgi görmesine ve Business School konseptinde hareket eden bir çok eğitim kurumu olmasına rağmen ülkemizde talebi ve ihtiyacı yakın bir zamanda artış göstermiştir. Sadece ABD’de yasal olarak bilinen 600’ü aşkın işletme okulu / iş okulu (Business School) ve Avrupa’nın da tüm önemli şehirlerinde en az bir adet bulunmaktadır. Ülkemizde Business School konseptinin öncü kurumu olan BMI, 20 yılı aşkın süredir tecrübesi, doğru eğitmen seçimleri ve sektörün sorunlarını iyi analiz etmesi BMİ Business School’u sektörün lider ve güçlü markası haline getirmiştir.

Neden kariyerinizde böyle bir okula ihtiyacınız var?

 Küçük, orta veya büyük ölçekli işletmelerde doğru bir büyüme ve kârlılık sağlamak için her departmana bu alanın uzmanı çalışanlarını getirmek en önemli husustur. İşletmelerin finans, pazarlama, İnsan kaynakları alanında ve bu alanlardan birinde yükselmiş doğru liderlik becerilerine sahip yöneticilere ihtiyaç duyduğu aşikardır.

Ülkemizde ve dünyada bu alanlarda uzman kişiler yetiştirmek için kurulan birçok üst düzey okul bulunmaktadır ve bu okullar çoğunluğu gençlerden oluşan büyük bir yetenek havuzunu iş dünyasına kazandırmak için çalışmaktadır. Finans, pazarlama, insan kaynakları, üretim ve yöneticilik derslerinin yanı sıra kendi okullarının kültürlerini, temel sosyal ve sayısal becerilerini geliştirmek için çaba sarf etmektedir.

 Asıl soru ise şu 4-6 yıl arasında verilen bu eğitimler, ortalama 40- 50 yıl arası değişen bir kariyer planı boyunca yeterli olacak mıdır? Bunun cevabı tabi ki hayır. İş dünyasına girişinizde bu okulların getirdiği fayda harikulade ama kariyerinizin devamında akademik bilgilerinizi iş dünyasının güncel problemleri ve şartları karşısında adapte eden eğitim kurumlarına ihtiyaç duyuyor olacaksınız.

The Princeton Review'e göre:

" İşletme Okulları akademik teorileri alır ve bunları gerçek dünyadaki problemlere uygular. Öğrencileri, belirsizlik, risk ve değişimin üstesinden kolayca gelebilecek zeki karar vericiler ve profesyoneller haline getirirler. "

 Kariyeriniz boyunca öğrenmeye devam etmek zorundayız. Seçtiğimiz alan doğrultusunda yeniliklere en kısa sürede adapte olmalı ve mevcut konularda uzmanlığımızı ileri taşımalıyız. Bu öğrenimi aldığımız ekonomi dergilerinden, kitaplardan, takip ettiğimiz bloglardan veya mentörlerimizden aldığımız bilgiler ile canlı tutmaya çalışırız. Ama bu kaynaklar destek niteliği taşımaktadır. Doğru bir organizasyon ile hazırlanmış eğitim programları sizleri ileri taşıyacak gerçek bir öğrenimi sağlayacaktır.

Business School Kimlere Eğitim Verir? 

  • Üst Düzey Yöneticiler

 Bulunduğu kurumları temsil etmek, ileri taşımak ve yönettiği tüm ekibe liderlik etmek büyük bir sorumluluk getirmektedir. Bu konumda bulunan yöneticilerin büyük tecrübeye sahip oldukları aşikardır. Bunun yanında güncel yönetim metodlarını öğrenmek, değişen mecralara uyum sağlamak, yeni yasal yükümlülüklere hakim olmak ve vizyoner bir liderlik kazandırmak için BMİ business school açtığı eğitimler ile üst düzey yöneticilere kariyerlerinde destek ve katkı sağlamaktadır.

  • Orta Düzey Yöneticiler

  Kariyerimiz aşama aşama büyümekte ve gelişmekte. Maalesef iş dünyasında çoğu profesyonel kariyerini üst düzey bir yönetici olamadan tamamlıyor. Peki kariyerlerinde bu sıçramaya engel olan faktörler nelerdir? Bu faktörlere genel olarak şunları söyleyebiliriz alanında yeteri kadar uzman olamamak, liderlik ve yöneticilik becerilerinin gelişmemiş olması, iş ilişkilerinin iyi kurulamaması network ağının doğru yönetilememesi ve bulunduğu kurumda yükselme şansının olmaması. İyi haber  şu ki bulunduğunuz kurum harici tüm faktörlerin öğrenilebilirliği kanıtlanmıştır. Kurumunuz ile ilgili olan faktörde de kariyer yönetimi yaptığımız kişilere cam tavanı olan bir şirkette çalışmamalarını öneriyoruz.

 BMİ olarak eğitimlerimizi belirlerken yöneticilerin bu eşiği atlamalarını sağlayacak becerileri ve uzmanlıkları elde edebilecekleri eğitimleri seçiyoruz.  Siz kendi kariyer hedeflerinizi ve deneyiminizi bizler ile paylaştığınızda danışmanlarımız sizin için uygun olan eğitimlerin planlamalarını size sunmaktadır bu sayede doğru adımları atabilecek yetkinlikleri elde ediyor olacaksınız.

  • İlk Kademe Yöneticiler ve Yönetici Adayları

 Aslında bir kurum içerisinde en kritik noktada bulunanlar ilk kademe yöneticiler olarak görülmektedir. Çünkü bu yöneticiler doğrudan işi – üretimi – hizmeti yapan / sağlayan ekibi yönetmekte ve kurumun sunduğu iş – ürün – hizmetin kalitesine ve başarısına doğrudan etki etme potansiyeline sahiptir.  kademe yöneticilerin, temel yönetim yetkinliklerini kazanması ve uzmanlık alanlarına göre güncel eğitim programları ile sürekli gelişim göstermesi çok önemlidir. Bu doğrultuda Dünya’da ve Türkiye’de Business School’ların sunduğu eğitim programları kilit bir rol oynamakta, gerek prestiji gerek eğitimlerin kapsamı açısından yüksek ilgi görmektedir.

  • Yeni Mezun ve Uzmanlar

 Yeni mezunların ve işverenlerin ortak noktada buluştuğu yegâne sorunu hepimiz biliyoruz ve duyuyoruz.  Yeni mezun olmuş adaylar başladıkları işlerde veya iş arama sürecinde iş dünyasının onlardan talep ettikleri ile mezun olduğu kurumlardan aldıkları bilgiyi bağdaştırmada zorluk yaşamaktadır. Aynı şekilde işveren de kurumuna aldığı akademik bilgisi yüksek çalışanların uygulama konusunda yaşadığı zorluklardan dert yanmaktadır.

 Citicorp'un uzun süredir başkanı olan John Reed, 1999'da Academy of Management'ın Yılın Seçkin Yöneticisi ödülünü kabul ettiğinde, seçkin akademisyenlere meydan okuyarak kabul konuşmasında şöyle dedi. “Okullar, genel nüfustan daha hırslı, daha enerjik, gelirsiz iki yıla tabi olmaya daha istekli olanları ayırıyor…. Ama asıl soru şu: Bu öğrencilere kariyerlerinde onlara hizmet edecek bir dizi beceri veriyor musunuz? "

Business School Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

  İstediğiniz alanda eğitimleri araştırmaya başladığınızda karşınıza bu tür eğitimleri veren birçok kurumun çıktığını göreceksiniz. BMI Business School olarak eğitimleri oluşturuyorken dikkat ettiğimiz ve sizlerin de dikkat etmenizi önerdiğimiz kriterler şunlardır;

  • Doğru eğitmenlerin eğitimi veriyor olması çok kritiktir. Eğitmenlerin akademik bilgilerinin yüksek olması yanında bunları iş dünyasında yaşanabilecek olaylar ile bağdaştırıp uygulayabiliyor olması çok önemlidir. Eğitmenin alanında önde gelen eğitimcilerden biri olması ve eğitimi yapış biçiminin katılımcılar ile uyum içinde olması bir diğer önemli özelliğidir.
  • Eğitimin içeriği güncel iş dünyası faktörleriyle uyumlu ve katılımcılara yeni meziyetler kazandıran modüllerden oluşmalıdır.
  • Doğru bir organizasyondan eğitim aldığınıza emin olmalısınız. Eğitimi satın alışınızdan eğitimin sonlandıktan sonraki destek aşamasına kadar sizleri doğru yöneten bir kurum ile çalışıyor olmalısınız. Gerektiğinde size teknik destek verebilmeli, eğitimciler ile olan ilişkilerinizi yönetebilmelidir.
  • Aldığınız eğitimin sertifikasının iş dünyasında değeri olması gerekmektedir. Bir çok iş görüşmesinde veya kariyer yükselişlerinde aldığınız eğitimin yanı sıra bu eğitimi nereden aldığınızda önem arz etmektedir. Sertifikanızda yazan kurumun Bmi Business School gibi iş dünyasında bilinirliliği yüksek ve kazandırdığı yöneticiler ile değerini kanıtlamış bir kurum olması gerekmektedir.
  • Katılımcı sayılarının o eğitimi en verimli bir biçimde gerçekleştirecek kontenjanda tutulması kâr amacı güderek gereğinden fazla katılımcı ile doldurulmaması gerekmektedir.

BMİ Business School

 Dünyadaki Business School konseptinin, Türkiye'deki öncü kurumu olarak BMI kurulduğu günden bu yana, 700'den fazla genel katılıma açık eğitim / sertifika programı tasarlamış ve uygulamış, böylelikle toplam 12.000'in üzerinde iş dünyası profesyonelinin gelişimine katkıda bulunmuştur. Genel katılıma açık programların yanı sıra, BMI 15 yıl boyunca Türkiye'nin önde gelen birçok kurumu için özel tasarlanmış eğitim çözümleri sunmuş ve başarısına katkıda bulunmuştur. Bugüne kadar 600 farklı kurum için, toplam 8.000 günün üzerinde eğitim hizmeti sağlamıştır.

BMI düzenlemekte olduğu genel katılıma açık ve kuruma özel eğitim programlarını, farklı uzmanlık alanlarına hitap eden 8 akademik birim altında gruplandırmıştır. İlgili uzmanlık alanları doğrultusunda, BMI 4 farklı hizmet alanında eğitim ve gelişim programları sunmaktadır;

  • Open Platform (Genel Katılıma Açık / Uzmanlık Eğitim Programları)(Link yönlendirilmesi yapılacak)
  • Executive Education (Yönetici Gelişim Programları)
  • Summit & Conferences (Üst Yönetim Zirveleri & Uzmanlık Konferansları)
  • Custom / Corporate Programs (Kuruma Özel / Kurumsal Eğitim Çözümleri)

 BMİ Business School eğitim programları düzenlemekte olduğu 8 akademik birim için, ilgili alandaki uzmanlığı katılımcılarıyla buluşturmak amacıyla IAE Paris Sorbonne Business School, Fortune Türkiye, Data Expert, LSE Executive Education ve Galatasaray Üniversitesi gibi birçok ulusal ve uluslararası kurum ile işbirlikleri ve ortaklıklar gerçekleştirmektedir.


Yazar : BMİ Business School Ekibi

bmi_admin