Online Eğitimin Avantajları

17.12.20 06:42 AM By bmi_admin

Esnek Program ve Ortam Avantajı

 Online çalışarak, kendi ihtiyaçlarınıza en uygun olan öğrenme ortamınızı seçersiniz: yatak odanız, çalışma odanız, caddenin  karşısındaki kafe veya bir park istediğiniz yerde eğitimlere katılmakta özgürsünüz.

Online kurs almak aynı zamanda sınıfa gidip gelmek zorunda olmadığınız anlamına gelir, bu da yolda daha az zaman geçirmeniz ve koltuğunuzda oturarak daha fazla çalışma zamanı, arka planda şöminenin çıtırtı sesi anlamına gelir. Artık kötü havalarda o eğitime gitmek için çile çekmenize gerek yok.

Kariyer Gelişimi ve Hobiler

 Online eğitim size daha fazla esneklik sağlar. Çalışma programınızı veya hobileriniz etrafında bir online eğitim takvimi hazırlayabilirsiniz.

 The Learning House tarafından yapılan bir ankette , Online öğrencilerin% 44'ü mezun olduktan sonraki 12 ay içinde tam zamanlı bir iş edinerek, istihdam durumlarında iyileşme gösterdi ve   % 45’lik kısmı da maaşlarında artış sağladı.

Öz disiplin ve sorumluluk

 Yaşamımızın her alanında daha disiplinli olmak hayat veriminizi arttıracaktır. Online çalışmanın daha fazla iç motivasyon ve zaman yönetimi becerisi gerektirdiği doğrudur çünkü fiziksel olarak yakın biri olmadan size kendi programını yapmanıza odaklanmanızı sağlayacak bu sayede aldığınız eğitime ek olarak planlama ve motivasyon yeteneği katacaktır.

Maliyet Avantajı

 Bir bilgisayar satın almanın ve İnternet erişimi için ödeme yapmanın oldukça pahalı olduğunu düşünseniz de, kampüse giderseniz her ay benzin ve park yerine ödeyeceğiniz ücretin ne kadara mal olacağını düşünün. Evde yemek yerine dışarıda yemenin maliyetlerini düşünün. Evden uzaktayken sağlamanız gereken çocuk bakımı, evcil hayvan bakımı veya diğer bakım türlerinin masraflarını değerlendirin. Bu gibi maliyetleri düşündüğümüzde online eğitimin daha kârlı bir seçim olacağını görmüş oluruz.

Uluslararası Eğitim

 Eğer ikinci bir dile sahipseniz yabancı hocalar tarafından verilen online eğitimleri satın alabilirsiniz. Online eğitim düzeni sayesinde başka bir ülkede eğitim almanın önüne geçen maliyet, taşınma, vize alma gibi pek çok sorunun önüne geçmiş olursunuz. Bu sayede eğitim seçeneklerinizi sadece ülkenizle kısıtlamamış olup dünyanın farklı yerlerinden bağlanan eğitmenler ile alanınızda uzmanlaşabilirsiniz.

Online Eğitimin Geçerliliği

 Bmi Business School eğitimlerine katılan kullanıcılarımız ile yaptığımız sohbetlerde en çok sorgulanan konulardan birinin alınan online eğitimlerin yüz yüze eğitimler kadar geçerli görülüp görülmediğidir. Burada kritik husus doğru bir organizasyon üzerinden bu eğitimi almanızdır. BMİ eğitimlerin sonunda katılımcıların derslere katılım oranı şartını sağlamasının ardından imzalı sertifikasını katılımcılara iletmektedir. Herhangi bir sorgulamada katılımcının BMİ standartlarında eğitim aldığı kanıtlanmış olur.

Geliştirilmiş Online İletişim ve İşbirliği

 Başkalarıyla online bir ortamda çalışmayı öğrenmek sizi daha etkili bir lider yapabilir . Doğru bilgileri kullanarak, verimli süreçler oluşturacak birebir veya online olarak neyin tartışılmasının daha doğru olacağı gibi farklı iletişim becerilerinizi geliştiriyor olacaksınız .

 Online bir programda, sınıf arkadaşlarınızla tartışma forumlarına da katılacak, eğitimciler ile e-posta yoluyla iletişim kuracak ve çeşitli yazılım programları aracılığıyla işbirliği yapacaksınız. Program ilerledikçe, fikirlerinizi ortaya koymada ve metin yoluyla güçlü, kısa ve öz, profesyonel argümanlar oluşturmadaki yeteneğinizi geliştiriyor olacaksınız.

 Tartışma forumlarına veya sohbetlerine katılmak, online bir takıma katılmaya çok benzer. Fikirlerinizi net bir şekilde iletmek, yanıtlar almak ve profesyonel bir imaj çizmek, online bir işyerinde gerekli becerilerdir. Tıpkı yöneticiler gibi eğitmenler de saygılı, düşünceli ve kibar yazışmalar yapmanızı, farklı bakış açılarına yanıt vermenizi ve meslektaşlarınızla iyi bir ilişki kurmanızı bekler. Online ortamda yapılan eğitimler bu becerinize katkıda bulunacaktır.

Yeni Teknik Beceriler

 Programları doğru kullanabiliyor olmak kariyerinize çok büyük artılar sağlayacaktır. Kursun  bir parçası olarak, büyük olasılıkla dijital öğrenme materyallerini kullanmanız, yeni araçlara ve yazılımlara aşina olmanız ve genel sorunları gidermeniz gerekecektir. Bunların sonucunda özgeçmişinize ekleyebileceğiniz bir çok farklı alanda program becerisine sahip olacaksınız. Bu da yöneticilerinize ve işe alım uzmanlarına güven telkin edecektir.

Online eğitimlerinizde veya projelerinizi yönetiyorken aşağıda yer alan programları kullanabilirsiniz;


Skype, Zoom ve Microsoft Teams : Video konferans yazılımı, meslektaşlarınızla yüz yüze konuşmanıza olanak tanır.

Dropbox ve Wetransfer : Belgeleri grubunuzla paylaşın ve dosya barındırma hizmetini kullanarak tek bir yerde çalışmaya devam edin.

Slack : Mesajlaşma platformu, gerçek zamanlı olarak anlık mesaj göndermeniz veya projenin belirli bir bölümünde çalışmak için daha küçük gruplara ayrılmanız gerektiğinde kullanabileceğiniz bir çok programlar entegre bir yazılım.

Trello : Proje yönetimi aracı, sizin ve ekibinizin yapılacakları oluşturmanıza, atamanıza, izlemenize ve öncelik sırasına koymanıza olanak tanır.


Günümüzde çoğu şirket, yukarıdaki yazılımların bir kombinasyonunu veya benzer diğer programları kullanıyor. Proje yönetimi deneyiminiz olduğunu ve yukarıda yer alan yazılımlar gibi yazılımlara aşina olduğunuzu belirtmek özgeçmişinizi güç katacaktır.

BMİ Business School Online Eğitimleri

Dünyamızı saran corona virüsü ile birlikte BMİ olarak tüm eğitimlerimizi ve zirvelerimizi online ortama taşıdık. Kullanıcıların verimli bir online süreç yaşayabilmesi adına gerekli teknik ve donanımsal alt yapımızı güçlendirdik. Kariyerinize değer katmak için aşağıda yer alan programlarımızı inceleyebilirsiniz; 


Open Platform (Genel Katılıma Açık / Uzmanlık Eğitim Programları)

Executive Education (Yönetici Gelişim Programları)

Summit & Conferences (Üst Yönetim Zirveleri & Uzmanlık Konferansları)

Custom / Corporate Programs (Kuruma Özel / Kurumsal Eğitim Çözümleri)


Yazar : Bmi Business School Ekibi

bmi_admin