Sertifika Programları ve Kariyer

14.12.20 11:53 AM By bmi_admin

 Üniversite hayatı boyunca aldığımız dersler genel anlamıyla iş dünyasının taleplerini karşılamamakta ve kariyer yolundaki spesifik becerilerimizi geliştirmekte yeterli olmamaktadır. Bu yüzden sertifika programları, kişilere iş dünyasında ihtiyaç duyulan belirli becerileri katmak, güncel konular ile etkileşimini yükseltmek ve ilgili konuya ilişkin yetkin iş dünyası profesyonelleri geliştirmek için hazırlanmış özel eğitim programlarıdır. Eğitim sonunda kazanılan sertifika programa katılan kişinin ilgili alanda temel yetkinliğe sahip olduğunu gösteren bir belge niteliğindedir. Bu yazımızda Sertifika Programlarını belirli başlıklar altında inceliyor olacağız.

Sertifika Programları Nedir?

Kurumlar tarafından katılımcılara belirli bir eğitim veya programı tamamladığında verilen belgeye sertifika denir. Rekabet ortamının artması profesyonellerin iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak adına kendilerini geliştirmeleri büyük önem kazanmıştır. Bu noktada kariyerlerinde fark yaratan, belirli bir alanda yetkinliklerini geliştiren ve cv’lerine güç katacak sertifika programlarına olan ihtiyacı arttırmıştır. Bu yüzden sertifikalar günümüz ihtiyaçlarına uygun ve teori-pratik dengesinin doğru kurulduğu eğitimler olmalıdır.

Sertifika Programlarının Sağladığı Yararlar Nelerdir?

  • Seçtiğiniz alan ile ilgili sizlere uzmanlık sağlar.
  • Seçtiğiniz alan ile ilgili temel beceri ve yetkinlikleri kazanmanızı sağlar.
  • Seçtiğiniz alana olan ilginizi ve kendinizi ilgili alanda daha da geliştirme hedefinizi belgeler.
  • Seçtiğiniz alana olan bilginizi ve eğitiminizi belgeli ve prestijli bir kurumdan onaylı hale getirirsiniz.
  • Cv’nizde fark yaratarak iş görüşmelerinize kabulünüzü ve diğer adaylardan önde olmanızı sağlar.
  • Kariyerinizi ileri doğru taşımanıza ve çalıştığınız kurumlarda öne çıkmanıza yardımcı olur.
  • Yetkinlik ve uzmanlıklarınızın artması ile bireysel verimliliğiniz, ilgili alanda kendinize olan güveniniz ve motivasyonunuzun yükselmesine katkıda bulunur.
  • Yetkinlik ve uzmanlıklarınızın artması ile çalıştığınız kurumun / departmanın verimlilik, etkinlik ve başarısına daha büyük katkıda bulunmanızı sağlar.
  • Farklı bir bakış açısı katarak kariyerinizi daha doğru şekillendirmenize ve gelecek ile ilgili plan yapmanıza yardımcı olur.
  • Katıldığınız sertifika programlarında iş dünyasındaki network genişletme ve farklı kurumların – farklı kişilerin deneyimlerinden yararlanma potansiyeliniz oluşur.
  • Online sertifikalı programlar zaman ve mekân engeline takılmadan, aktif iş hayatınızı aksatmadan gelişiminize devam etmenizi sağlar.
  • İş dünyasındaki güncel trendlerin takibini sağlayarak sürekli öğrenen ve güncel kalan bir kariyere sahip olmuş olursunuz.

Sertifika Programlarının Diğer Eğitimlerden Farkı Nedir?

  • Yüksek lisans, MBA gibi programlardan daha kısa sürede tamamlanır. Bu da kısa süre içerisinde tek bir alana odaklanarak kariyerinizi geliştirmenize ve ilgili alanda uzmanlaşmanıza yarar sağlar.
  • Seçtiğiniz alan üzerinden eğitim almanız sayesinde gerçekten ihtiyacınız olan becerileri kendinize kazandırmış olursunuz ve belirli bir alanda uzmanlık sahibi olursunuz.
  • Online eğitim programları sayesinde Türkiye’nin her yerinden, zaman ve mekan engeline takılmadan, rahatça ve kariyerinizden geri kalmadan eğitim alabilirsiniz.
  • Eğitimi almadan önce eğitmenleri, eğitim içeriğini, eğitim kurumunu detaylıca inceleyebilir ve kariyerinize doğru etki edecek eğitim programlarını belirleyebilirsiniz.
  • Sürekli öğrenen ve güncel kalan bir kariyere sahip olmak için üniversite öğrenciliği döneminde değil, kariyeriniz sırasında ihtiyaç duyduğunuz anda ve alanda bir eğitim programına başvurabilirsiniz.
  • Genellikle sertifika programlarına kabul almak için bürokratik işlemlere, özel belgelere veya herhangi bir beklemeye ihtiyacınız yoktur. 

BMİ Business School Sertifikalı Programlar

 BMI düzenlemekte olduğu genel katılıma açık eğitim ve sertifika programlarını, farklı uzmanlık alanlarına hitap eden 8 akademik birim altında gruplandırmıştır. İlgili akademik birimler doğrultusunda BMI Business School tarafından sunulan online eğitim ve sertifika programlarını inceleyebilir, kendinizi geliştirmek istediğiniz uzmanlık alanına özel sertifika programlarına göz atabilirsiniz.

 Dünyadaki Business School konseptinin, Türkiye'deki öncü kurumu olarak BMI kurulduğu günden bu yana, 700'den fazla genel katılıma açık eğitim / sertifika programı tasarlamış ve uygulamış, böylelikle toplam 12.000'in üzerinde iş dünyası profesyonelinin gelişimine katkıda bulunmuştur. Bu açıdan, sektörün yakından tanıdığı BMI sertifika programları, kurumsal firmaların ve iş dünyası profesyonellerinin yüksek değer verdiği, uluslararası anlamda geçerli ve etkili içeriğe sahip eğitim programlarıdır. 


Seçtiğiniz alan ile ilgili eğitimlere ulaşmak için tıklayınız.


Yazar : BMİ Business School Ekibi

bmi_admin