Skip to main content

Dış Ticaret Uygulamaları ve Gümrük İşlemleri - Online Eğitim

BMI Uzmanlık Eğitimi

Dış Ticaret Eğitimi

Program Hakkında

Ülkelerin giderek birbirine daha bağımlı hale geldiği ve uluslararası ticaretin ortak kuralları çerçevesinde serbestleştiği küreselleşme sürecinde, ülke kalkınmasında önemli rolü bulunan dış ticaret işlemlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için, dış ticaret faaliyetinde bulunan şirket çalışanları, uzmanları ve yöneticileri ile ileride dış ticaret yapmak isteyen kişilere dış ticaret konusunda kapsamlı bilgi vermek ve operasyonel uygulama becerisi kazandırılması hedeflenmektedir. Örnek uygulamalar ile gümrük ve dış ticaret mevzuatları hakkındaki sorunları çözebilecek kapsamlı bir anlayışı kazandırmak. 


Eğitim aşağıdaki konularda katılımcılara bilgi ve yetkinlik kazandırmayı amaçlar;

  • Gümrük ve Dış Ticaret Mevzuatları Hakkında Kapsamlı Bilgi Seti, 
  • Dış Ticarette Güncel Uygulamalar ve En Etkili Pratikler bakış açısı, 
  • Uygulamada sıkça karşılaşılan sorunlar ve çözümleri hakkında yetkinlik,

Genel Bilgiler

Başlangıç Tarihi: Duyurulacaktır

Süre: 12 Saat (2 Gün)

Gün & Saatler: Cumartesi - Pazar / 10:00 - 17:00

Lokasyon: Online / Canlı Sınıf Eğitim

Kontenjan: 12 Kişi

Detaylı Bilgi için

Cansın Güney | BMI - Eğitim Danışmanı

0212 273 15 05 | 0506 709 72 37

cansinguney@bmieducation.com

Tüm open platform eğitim programları, kuruma özel / kapalı sınıf olarak düzenlenebilmektedir. Kurumsal eğitim talepleriniz için lütfen ilgili eğitim danışmanıyla iletişime geçiniz veya linkteki formu doldurunuz. > Kurumsal Talep Et


Online / Canlı Sınıf eğitimine katılmak için bilgisayarınıza Zoom programını indirmelisiniz.

Program İçeriği
Eğitmen Kadrosu
Katılımcı Profili & Belgelendirme
Kayıt & Ücret Bilgileri
Program İçeriği

Eğitim İçeriği

Modül 1 - Dış Ticaret Uygulamaları

  • Uluslararası Ticaret ve Dış Ticaret Kavramları 
  • Türkiye’deki Dış Ticaret Politikalarına Genel Bakış 
  • Dış Ticaret Mevzuatı (İthalat, İhracat, Serbest Bölgeler) 
  • Dış Ticarette Uluslararası Örgütler ve Kurallar (GATT, DTÖ, Gümrük Birliği, vd.) • Uluslararası Dış Ticaret Sözleşmeleri 
  • Dış Ticaret İşlemleri (İthalat ve İhracat Süreçleri) 
  • Dış Ticarette Kullanılan Belgeler
    • Ticari Belgeler 
    • Resmi Belgeler 
    • Taşıma Belgeleri 
    • Sigorta Belgeleri 
    • Finansman Belgeleri 
    • Teşvik Belgeler

Modül 2 - Gümrük İşlemleri

  • Dış Ticaret Prosedürleri (Nasıl İthalatçı/İhracatçı Olunur ?, İthalat ve İhracat İş Akışı, İthalat ve İhracat Çeşitleri,) 
  • Dış Ticaret Gümrük Prosedürleri [Gümrük Uygulamalarında Tarife, Kıymet ve Menşe, Gümrük İşlemleri Süreci, Gümrük Antrepo Rejimi, Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi, Transit Rejimi, Dahilde İşleme Rejimi, Sınır Ticareti, Gümrüklerde Temsil ve Gümrük Müşavirliği] 
  • Dış Ticarette Kullanılan Belgeler (Ticari Belgeler, Resmi Belgeler, Taşıma Belgeler, Sigorta Belgeleri, Finansman Belgeleri, Teşvik Belgeleri) 
  • Dış Ticarette Risk Yönetimi 
  • Ödeme Yöntemleri 
  • Teslim Şekilleri (Incoterms® 2020) 
  • İthalatta Vergi Hesaplamaları 
  • İthalat ve İhracatta Örnek Olay ve Uygulamalar
Eğitmen Kadrosu

Eğitmen

1979 yılında Adana’da doğdu. 1998 yılından 2011 yılına kadar Mersin’de özel bir şirkette Gümrükleme ve Lojistik Operasyon Yöneticisi olarak çalıştı. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans, 2010 yılında Çukurova Üniversitesi’nde Maliye Bölümü’nden yüksek lisans, 2019 yılında Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Anabilim Dalı, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. Doktora Tezi konusu “Tarım-Gıda Bütünleşik Tedarik Zinciri Tasarımı: Domates Ürünü Uygulaması”’dır. 2013 yılından itibaren çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olup, dış ticaret işlemleri, taşımacılık yönetimi, ithalat ve ihracat yönetimi, depolama yönetimi, lojistik operasyon yönetimi, gümrük mevzuatı ve uygulamaları, gümrük ve transit rejimi, liman ve terminaller, lojistikte risk ve sigorta, tehlikeli ve özel madde taşımacılığı konularında dersler vermekte olup 2019 yılı itibariyle Maltepe Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Tarım-gıda tedarik zinciri konusu başta olmak üzere ulusal ve uluslararası bildiri, makale gibi akademik çalışmaları mevcut olup, İTÜSEM, KEAS, UND-ÜDY Eğitimi, FIATA Diploma Eğitimi ve UTİKAD Dış Ticaret eğitimlerinde eğitmenlik yapmaktadır. Lojistik Derneği’nde (LODER) Yönetim Kurulu Üyesidir.

Katılımcı Profili & Belgelendirme

Katılımcı Profili

Eğitimin katılımcı profili; 

Başta işletmelerin ithalat ve ihracat departmanlarında çalışanlar, dış ticaret ve gümrük müşavirlik firmaları çalışanları, serbest muhasebeci ve mali müşavirler ile birlikte dış ticaret konusunda uzmanlaşmak isteyenlere yöneliktir. Uluslar arası ticaret alanında kariyer hedefi olan, kendini geliştirmek isteyen, mesleki ilerleme sağlamak isteyen, yeni mezun, uzman, orta düzey yönetici seviyesindeki kişilere yöneliktir. 

Online eğitimin verimliliği ve interaktif olması gözetilerek katılımcı kontenjanı 12 kişi ile sınırlandırılmıştır. Bu nedenle katılımınızı kesinleştirmek adına erken başvuru yapmanız veya yerinizi ayırtmanız önerilmektedir.

Belgelendirme

Bu online ve canlı yayın olarak gerçekleştirilecek eğitimin en az %80'ine katılanlara BMI Business School tarafından hazırlanan resmi sertifika önce pdf ve sonrasında kargo ile gönderilecektir. 


Online Eğitim Sistemi / Destek Partneri: Vedubox Dijital Sertifika Destek Partneri: Sertifier 

Kayıt & Ücret Bilgileri

Kayıt Bilgileri

Eğitime kayıt için, aşağıdaki iletişim bilgilerinden ilgili eğitim danışmanıyla iletişime geçebilir veya aşağıdaki formu doldurarak kayıt sürecinizi başlatabilirsiniz.

Sonrasında kayıt işlemleri aşağıdaki şekilde ilerlemektedir; 

- Tarafınıza ulaştırılan eğitim kayıt formunu, bilgisayar ortamında veya çıktısını alarak eksiksiz bir şekilde doldurunuz. 

- Program bedeline ilişkin ödeme işleminizi, kayıt formunda belirtilen banka hesaplarına havale / eft yoluyla, veya kredi kartınızla online olarak tamamlayınız.

- Kayıt formunu ve program bedeline ilişkin ödeme dekontunuzla birlikte e-mail ile ilgili eğitim danışmanınıza iletiniz.

- Kaydınız tamamlandığına dair bilgilendirme ve programa katılımınıza ilişkin detaylar aynı gün içerisinde size iletilecektir.


Eğitim Danışmanı; Fatma Ermiş | BMI Education Consultant - 0 212 273 15 05 / 542 228 72 74 - fatmaermis@bm-institute.com

Eğitim Ücreti

Kişi Başı Program Bedeli; Duyurulacaktır

- 3 Kişi ve üzeri toplu katılımlarda %10 indirim uygulanmaktadır.
- Program başlangıç tarihinden bir ay öncesine kadar yapılan kayıtlarda %10 indirim uygulanmaktadır.
Program bedeli havale/EFT ile veya kredi kartlarına vade farksız 3 taksitle ödenebilmektedir. 

- Program başlama tarihinden bir hafta öncesinde yapılan iptal başvurularında, program bedeli kesintisiz iade edilir.

- Online eğitimlerde program bedeline PDF olarak eğitim dokümanları ve gerçekleştirilen canlı / interaktif sınıf eğitimine bir aylık video olarak tekrar erişim dahildir.

- Sınıf-içi eğitimlerde program bedeline öğle yemekler, gün boyu ikramlar / içecekler, ve tüm katılımcı dokümanları dahildir.

Detaylı Bilgi & Başvuru  Formu

Eğitim programlarımız hakkında detaylı bilgi için aşağıdakı formu doldurmanız yeterli, sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz.