IIBA® İş Analizi Metodolojisi Sertifika Programı - Online
BMI Uzmanlık Eğitimleri - Online Sertifika Programı
Program Hakkında
Bu eğitim iş analisti rolünü yerine getirmek için gerekli becerileri kazanmanıza yardımcı olacaktır. İş analizi faaliyetlerini nasıl planlayacağınızı, gereksinimleri ortaya çıkarma, analiz etme, modelleme ve yazma temelleri, aynı zamanda projenin yaşam döngüsü boyunca gereksinimlerini doğrulama ve geçerlemeyi, onay almayı ve gereksinimleri yönetmeyi bu eğitimde öğrenebilirsiniz. Bir projenin tasarım, geliştirme ve test aşamalarındaki İş Analisti rolünü anlar ve uygulayabilirsiniz. Dersten sonra öğrenmeye ve pratik yapmaya devam etmek için araçlar, şablonlar ve örnekler de size sağlanır.
Eğitim 35 saat ve IIBA’nın CBAP için öngördüğü içerik ile uyumludur. Sınav giriş yeterliliğini sağlar.
Eğitim aşağıdaki konularda katılımcılara bilgi ve yetkinlik kazandırmayı amaçlar;
· İş analizinin rolü ve önemi
· IIBA'nın kullanımı, standartları ve “Business Analysis Body of Knowledge” (BABOK) Rehberi
· İş Analizi faaliyetlerini planlama
· Paydaşlar gereksinimlerini değerlendirme
· Modelleme teknikleri ile belirtilen gereksinimleri analiz etme
· Farklı proje türleri için gereksinimleri tanımlama
· Gereksinimleri doğrulama ve geçerleme
· Gereksinimin yönetimi ve iletişim unsurları.
· Çözümü doğrulama
· Kurumsal analiz
· İş analisti gerekli yeterlilikleri ve en iyi uygulamaları
· Klasik ve çevik yaşam döngüleri ve İş Analizi uygulamalarını nasıl değiştirdikleri
Genel Bilgiler
Başlangıç Tarihi: Duyurulacaktır
Süre: 36 Saat (6 Gün)
Gün & Saatler: Cumartesi - Pazar / 10:00 - 17:00
Lokasyon: Online / Canlı Sınıf Eğitim
Kontenjan: 20 Kişi
Detaylı Bilgi için
Tüm open platform eğitim programları, kuruma özel / kapalı sınıf olarak düzenlenebilmektedir. Kurumsal eğitim talepleriniz için lütfen ilgili eğitim danışmanıyla iletişime geçiniz veya linkteki formu doldurunuz. > Kurumsal Talep Et
Online / Canlı Sınıf eğitimine katılmak için bilgisayarınıza Zoom programını indirmelisiniz.
İş Analizi Eğitim Konuları
İş Analizi Temel Kavramları
İş Analizi Temel Kavramları
İş Analizi Planlama ve İzleme
İş Analizi Planlama ve İzleme
Gereksinimleri Ortaya Çıkarma ve İş birliği
Gereksinimleri Ortaya Çıkarma ve İş birliği
Gereksinim Yaşam Döngüsü Yönetimi
Gereksinim Yaşam Döngüsü Yönetimi
Strateji Analizi
Strateji Analizi
Gereksinim Analizi ve Tasarım Tanımı
Gereksinim Analizi ve Tasarım Tanımı
Çözümün Değerlendirilmesi
Çözümün Değerlendirilmesi
İş Analizi Yetkinlikleri
İş Analizi Yetkinlikleri
İş Analizi Teknikleri
İş Analizi Teknikleri
İş Analizi Perspektifleri
İş Analizi Perspektifleri
Eğitmen
Mehmet Ziya Özüdoğru
2013 yılından bu yana profesyonel yaşamının yanı sıra önde gelen özel sektör ve devlet kurumlarına, proje yönetimi, süreç yönetimi ve iş analizi konusunda eğitim ve seminerler vermektedir.
Sahip Olduğu Sertifikalar
- Project Management Professional (PMP)
- Altı Sigma Siyah Kuşak. (ASQ)
- Certified Business Analysis Professional (CBAP)
Hakan Aksungar, Partner, MBA, PMP, Agile Trainer, Agile Coach
Hakan Aksungar, Partner, MBA, PMP, Agile Trainer, Agile Coach
Hakan Aksungar, Türkiye’de ilk PMP’ lerinden olup, 1998 yılında PMP unvanına sahip olmuştur. Finans ve Bankacılık Sektöründe, Teknoloji alanında 20 yılın üzerinde yazılım geliştirme projeleri deneyimine sahiptir. 2012-15 yılları arasında Yıldız Üniversitesi, Proje Yönetim Sertifika Programı ve İş Analizi, Modelleme Teknikleri ve Test Yönetimi Sertifika Programlarını yürütmüştür. Sabancı Üniversitesinde, Siber Güvenlik ve Veri Analitiği Yüksek Lisans Programında, Agile ve Proje Yönetim Dersleri vermektedir. Türkiye Bankalar Birliği ve İstanbul Sanayi Odasında Üretim ve Finans sektöründe eğitimler vermektedir.
Ayrıca Hakan Aksungar, Dijital Dönüşüm ve Sistem Değişikliği Metodolojisi, Proje ve Program ve Portföy Yönetimi, Çevik Geliştirme, IIBA İş Analizi, ISTQB Yazılım Testi, Süreç Analizi, Tasarımı ve Mühendisliği, Sürekli İyileştirme (KAİZEN) alanlarında Danışmanlık, Mentorluk ve Koçluk Hizmetleri sunmaktadır.
Şenay Gezergen, Eğitmen, Danışman, Konuşmacı MSc., PMP, ITIL,CSM
Şenay Gezergen, Eğitmen, Danışman, Konuşmacı MSc., PMP, ITIL,CSM
Şenay Gezergen 1983 yılında Almanya`da doğdu. 2010 yılından bu yana profesyonel proje yönetimi kariyerimin dışında farklı üniversite, proje yönetim organizasyonları ve eğitim kurumlarında proje yönetimi uygulama alanları konusunda seminer ve eğitimler vermektedir. 2014 Eylül ayı itibarı ile kariyerime proje ve program yönetimi konularında eğitmenlik ve danışmanlık konusunda devam etme kararı almıştır. Kendimi farklı alanlarda geliştirerek eğitim portföyümü geliştirmektedir. Kurum adına bireysel ve kurumsal PMI metodolojisi, PMP Hazırlık ve MS Project eğitimleri tasarlanması ve eğitim verilmesi. Eğitim verilen kurumlar arasında TÜBİTAK, Tüpraş, İstanbul Üniversitesi gibi farklı sektörler yer almaktadır. Eğitim işinin yanı sıra materyal düzenlenmesi, süreç iyileştirmesi, eğitim dizaynı gibi çalışmalar da yürütülmüştür. Turkcell A.Ş. ve üçüncü parti iş ortaklıkları projelerinin yönetimi. Alternatif gelir kaynaklarının analiz edilmesi ve projelendirilmesi. Cep kasko, müşteri data zenginleştirilmesi, IVR sisteminin yeniden yapılandırılması, Callpath ile çağrı yoğunluk haritaları sisteminin kurulması, finans kuruluşları ile ortak fayda amaçlı stratejik projeleri ve sosyal medya projeleri gibi farklı alanlarda projelerden oluşan portföyün yönetilmesi. Lokal ve Aviva Avrupa kaynaklı uluslararası tüm projelerin şirket içerisinde koordinasyonunun sağlanması, bağımlılıklar ve risklerin takibi, proje planları ve kaynak kullanımlarının takibinin yapılması. Şirketin proje portföy dengesinin sağlanması konusunda üst yönetime destek olmak ve bu konuda gerekli analizleri kendilerine sunarak, karar alımlarına yardımcı olmak.
Katılımcı Profili
İş Analistleri, Sistem Analistleri, UI / UX Analistleri, Takım Liderleri, Kurumsal Mimarlar, Süreç Analistleri, İş Zekâsı Analistleri, Agile İş Analistleri Ver Analisti, Kalite Güvence Analistleri, Test Analistleri, Geliştiriciler, Scrum Master, Product Owner rolünü üstlenenler, Danışmanlar, Proje Yöneticileri, Takım Liderleri, Kurumsal Mimarlar, İş Analizi süreçlerini yöneten Orta ve Üst Kademe Yöneticiler,İş Analizi ve Gereksinim Yönetimi alanlarında bilgi birikimini geliştirmek ve iş performansını artırmak isteyenler. Bunun dışında temel olarak, İş Analizi alanında ulusal ve uluslararası sertifikasyonları almak isteyen, CBAP olmayı hedefleyen herkesin katılımına açıktır.
Online eğitimin verimliliği ve interaktif olması gözetilerek katılımcı kontenjanı 20 kişi ile sınırlandırılmıştır. Bu nedenle katılımınızı kesinleştirmek adına erken başvuru yapmanız veya yerinizi ayırtmanız önerilmektedir.
Belgelendirme
Kayıt Bilgileri
Eğitime kayıt için, aşağıdaki iletişim bilgilerinden ilgili eğitim danışmanıyla iletişime geçebilir veya aşağıdaki formu doldurarak kayıt sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sonrasında kayıt işlemleri aşağıdaki şekilde ilerlemektedir;
- Tarafınıza ulaştırılan eğitim kayıt formunu, bilgisayar ortamında veya çıktısını alarak eksiksiz bir şekilde doldurunuz.
- Program bedeline ilişkin ödeme işleminizi, kayıt formunda belirtilen banka hesaplarına havale / eft yoluyla, veya kredi kartınızla online olarak tamamlayınız.
- Kayıt formunu ve program bedeline ilişkin ödeme dekontunuzla birlikte e-mail ile ilgili eğitim danışmanınıza iletiniz.
- Kaydınız tamamlandığına dair bilgilendirme ve programa katılımınıza ilişkin detaylar aynı gün içerisinde size iletilecektir.
Detaylı Bilgi için; Nursena İyitütüncü | 0 212 273 15 05 / 0 505 158 86 86 | nursenaiyitutuncu@bmieducation.com
Ücret Bilgileri
Kişi Başı Program Bedeli; Duyurulacaktır
- 3 Kişi ve üzeri toplu katılımlarda %10 indirim uygulanmaktadır.
- Program başlangıç tarihinden bir ay öncesine kadar yapılan kayıtlarda %10 indirim uygulanmaktadır.
- Program bedeli havale/EFT ile veya kredi kartlarıyla ödenebilmektedir.
- Program başlama tarihinden bir hafta öncesinde yapılan iptal başvurularında, program bedeli kesintisiz iade edilir.
- Online eğitimlerde program bedeline PDF olarak eğitim dokümanları ve gerçekleştirilen canlı / interaktif sınıf eğitimine bir aylık video olarak tekrar erişim dahildir.
- Sınıf-içi eğitimlerde program bedeline öğle yemekler, gün boyu ikramlar / içecekler, ve tüm katılımcı dokümanları dahildir.