Skip to main content

İş Analizi - Uygulamalı Modelleme Teknikleri Eğitimi

BMI Uzmanlık Eğitimleri - Online Sertifika Programı

iş analizi eğitimi

Program Hakkında

Eğitimin amacı, 40 saatlik (8 gün – 4 haftalık) yoğunlaştırılmış, uygulama odaklı bir içerikle katılımcıları İş Analizi alanında sıfırdan kariyer yapmaya hazır hale getirmektir. Program, deneyimli analistlerin de gerçekçi ve yüksek kaliteli vaka analizlerine ulaşmasını sağlar. Böylece hem mevcut iş yerlerinde çıktı verimliliğini artırarak daha kaliteli çözümler üretebilirler, hem de üst düzey firmaların iş görüşmelerine donanımlı bir şekilde hazırlanabilirler. 

 

Eğitim, %80 uygulama odaklı bir yapıya sahiptir. İş analizi alanında teorik bilgi, metodolojiler, kişisel beceriler ve teknik yetkinlikleri uygulamalar etrafında örgüleyerek aktarmayı hedefler. 


Hızlanan iş dünyası dinamikleri ve agile pratiklerinin yanlış yorumlanması sonucu, firmalarda ve yazılım ekiplerinde iş analizi fonksiyonundan eskisi kadar verim alınamamakta, bu da üretilen proje ve yazılımların kalitesini düşürmektedir. Bugün (Agile manifesto altında imzası olan) Alistair Cockburn, Ivar Jacobson gibi önemli uzman ve akademisyenler, yazılım süreçlerinde sadece user-story (kullanıcı hikayesi) kullanımının yetersiz olduğunun altını çizmekte, use-case (kullanım durumu) gibi daha detaylı tekniklerin kullanılmasını önermekte ve bunların agile pratiklerine nasıl dahil edilebileceği üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Hedefimiz, uygulama odaklı bir eğitimle yazılım kalitesini artıracak bu teknikleri, katılımcıların projelerde uçtan uca kullanabilecekleri şekilde alet çantalarına yerleştirmektir.


Eğitimin Konusu: “Bilgi Teknolojileri Uygulamalı İş - Sistem Analizi ve Dokümantasyonu” dur.

 

Katılımcılar, basitten zora ilerleyen uygulamalar, canlandırma (role-playing) çalışmaları ve bitirme projesi ile iş hayatındaki gerçek durumlara hazırlanacak; iş – sistem analizi tekniklerini kullanarak bir yazılımın fonksiyonel ve teknik gereksinimlerini uçtan uca dokümante edebilecek seviyeye ulaşacaklardır.

 

Bu kapsamlı içerik, katılımcıları günümüzde işe alım süreçlerinin vazgeçilmezi haline gelen ve firmalar tarafından ön eleme amacıyla kullanılan vaka analizi süreçlerine de hazır hale getirecektir. Eğitimin ardından katılımcılarla, öğrenme yolculuğunun sürekliliğini desteklemek amacıyla aylara yayılabilecek ek kaynak, proje ve alıştırmalar paylaşılmaktadır. 

 

Eğitimin teorik çerçevesi, IIBA (International Institute of Business Analysis) müfredatına dayanan BABOK (Business Analysis Body of Knowledge) içeriğini kapsamaktadır. Katılımcılar bu sayede İş Analizi alanındaki güncel ve uluslararası uygulamaları öğrenerek bilgi birikimlerini genişletebilir, paylaşılan soru bankaları ile CBAP gibi sertifikasyon sınavlarına hazırlanabilirler.

Genel Bilgiler

Başlangıç Tarihi: 14 Haziran - 6 Temmuz 2025

Süre: 40 Saat (8 Gün)

Gün & Saatler: Cumartesi - Pazar / 15:00 - 20:00

Lokasyon: Online / Canlı Sınıf Eğitim

Kontenjan: 20 Kişi

Detaylı Bilgi için

Sude Aydemir | BMI - Eğitim Danışmanı

0212 273 15 05  0507 070 09 01

sudeaydemir@bmieducation.com

Tüm open platform eğitim programları, kuruma özel / kapalı sınıf olarak düzenlenebilmektedir. Kurumsal eğitim talepleriniz için lütfen ilgili eğitim danışmanıyla iletişime geçiniz veya linkteki formu doldurunuz. > Kurumsal Talep Et


Online / Canlı Sınıf eğitimine katılmak için bilgisayarınıza Zoom programını indirmelisiniz.

Program İçeriği
Eğitmen Kadrosu
Katılımcı Profili & Belgelendirme
Kayıt & Ücret Bilgileri
Program İçeriği

1. Hafta: “İş Analizi ve Tekniklere Hızlı Bir Giriş”

·Tanışma ve eğitim tanıtımı

·İş Analizine Giriş ve Temel Kavramlar + İş Analisti Yetkinlikleri

·Isınma Turu: Giriş Seviyesi Vaka Çalışması: “Bir İşletme Problemi”

·BABOK’a Giriş: İş Analizi Planlaması ve İzlenmesi

·BABOK: İhtiyaçların Ortaya Çıkarılması ve İş Birliği

·UML Tekniklerine Giriş: Süreç Modelleme

·Haftanın Ödevleri

 

2. Hafta: “Tekniklerde Derinleşiyor ve Grup Çalışmalarına Başlıyoruz”

·BABOK Devam: Strateji Analizi

·BABOK Devam: Gereksinimlerin Belirlenmesi ve Çözüm Tasarımı

·Orta Seviye Vaka Çalışması: “1.Kural: Süreci Anlamak”

·UML Tekniklerine Devam: Agile Ortamda Usecase Kullanımı

·UML Tekniklerine Devam: Diğer Önemli Modelleme Teknikleri

·Bitirme Projesi Grup Çalışması (Role-Playing & Soru-Cevap)

·Haftanın Ödevleri

1. Hafta: “Veriyle Şekillenen Çözümler”

·Temel Veri Modelleme Eğitimi

·BABOK Devam: Çözümün Değerlendirilmesi

·BABOK Final: Gereksinim Yaşam Döngüsü 

·Bitirme Projesi Grup Çalışması

·Haftanın Ödevleri

 




2. Hafta: “Yolun Sonu Değil, Başlangıcı”

·Final Çalışmaları (grup proje sunumları veya final sınavı)

·IIBA Sertifika Süreci Hakkında Bilgilendirme

·Kariyer Sohbeti: CV Hazırlığı ve İş Arama Süreci ile İlgili Tavsiyeler

·Eğitim Sonrası İçin Kaynak Paylaşımları

·Katılımcı Memnuniyet Anketi

Eğitmen Kadrosu

Eğitmen

Duyurulacaktır.

Katılımcı Profili & Belgelendirme

Katılımcı Profili

Bireysel Katılımcılar: 

· İş Analizi alanında kariyer yapmayı planlayan veya yeni başlamış, bölüm fark etmeksizin tüm yeni mezunlar.

· İş Analizi alanına adım atmayı planlayan, alan değiştirmek isteyen profesyoneller.

·İş Analizi konusunda deneyimli olup bilgilerini güncellemek, literatürü sistematik bir şekilde uçtan uca görmek, önemli teknikleri örneklerle kavramak ve çıktı kalitesini artırmak isteyen tecrübeli analistler ve yazılımcılar.

· IIBA-BABOK müfredatını uçtan uca öğrenmek ve uluslararası sertifikasyon süreçlerine hazırlanmak isteyen iş analistleri. 

·İş arama sürecinde olup, gerçekçi ve teknik vaka çalışmalarına erişerek, üst düzey firmaların işe alım süreçlerine güçlü bir şekilde hazırlanmak isteyen tüm adaylar.

·IT ile yakın çalışan ve iş süreçlerine değer katmayı amaçlayan iş birimleri.


Kurumsal Katılımcılar: 

Zayıf iş analizi; rework artışı, defect yükü ve technical debt gibi faktörlerle agile ekiplerin velocity’sinde ciddi düşüşlere yol açar. Şok tedavisi niteliğindeki bu eğitim, analiz kaslarını güçlendirerek sprint verimliliğini ve teslimat kalitesini kısa sürede dramatik şekilde artırmayı hedefler.

 

·Çıktı üreten teknikleri agile pratiklerine enjekte edip, yazılım kalitesini arttırmayı hedefleyen tüm yazılım ekipleri (analistler, yazılımcılar ve IT ekipleri).

·İş Analizi pratiklerinden verim alamayan ve fabrika ayarlarına dönmek isteyen ekipler.

·İş Analizi dokümantasyon standartlarını yeniden belirlemek veya geliştirmek isteyen ekipler. 

·İş Analizi, İş Çözümleri departmanı kurma sürecinde olan organizasyonlar.

·İş Çözümleri, İş Analizi, Proje Yönetim Ofisi, İş - Süreç Geliştirme ve IT Departman Yöneticileri.

· IT’de İş-Sistem Analizi veya benzer pozisyonlarda kariyer yapan tecrübeli profesyoneller.


Katılım Şartları:

  • Tecrübesiz adaylar için teknik altyapı veya mühendislik mezunu olmanız ön koşulu yoktur. Eğitimdeki uygulamalar, temel seviyeden başlayarak aşamalı olarak daha karmaşık senaryolara doğru ilerler. Teknik altyapı gerekliliği olmaksızın herkesin katılımına uygundur. İş Analizi’ni merak etmek, sevmek ve bu alanda bir kariyer yapmaya istekli olmak yeterlidir. 
  • Deneyimli analistler için program, kaliteli vaka analizlerini çözme fırsatı sunar. Bu sayede üst düzey firmaların iş görüşmelerine güçlü bir hazırlık yapma imkânı sağlanır veya hali hazırda çalıştıkları yerde çıktı kalitesini arttırabilirler. 
  • Bu alanda başarılı bir kariyer inşa edebilmek için öncelikle doğru bakış açısına, iş analisti yaklaşımına ve temel metodolojilere hâkim olmak önemlidir. Teknik beceriler ise bu sağlam temel üzerine inşa edilir. Bu eğitimin amacı, en kritik iş analizi tekniklerini, somut ve gerçeğe yakın uygulamalarla kazandırarak katılımcıların araç setini güçlendirmektir.


Belgelendirme

Bu online ve canlı yayın olarak gerçekleştirilecek eğitimin en az %80'ine katılanlara BMI Business School tarafından hazırlanan resmi sertifika önce pdf ve sonrasında kargo ile gönderilecektir. 


Online Eğitim Sistemi / Destek Partneri: Vedubox Dijital Sertifika Destek Partneri: Sertifier 

Kayıt & Ücret Bilgileri

Kayıt Bilgileri

Eğitime kayıt için, aşağıdaki iletişim bilgilerinden ilgili eğitim danışmanıyla iletişime geçebilir veya aşağıdaki formu doldurarak kayıt sürecinizi başlatabilirsiniz.

Sonrasında kayıt işlemleri aşağıdaki şekilde ilerlemektedir; 

- Tarafınıza ulaştırılan eğitim kayıt formunu, bilgisayar ortamında veya çıktısını alarak eksiksiz bir şekilde doldurunuz. 

- Program bedeline ilişkin ödeme işleminizi, kayıt formunda belirtilen banka hesaplarına havale / eft yoluyla, veya kredi kartınızla online olarak tamamlayınız.

- Kayıt formunu ve program bedeline ilişkin ödeme dekontunuzla birlikte e-mail ile ilgili eğitim danışmanınıza iletiniz.

- Kaydınız tamamlandığına dair bilgilendirme ve programa katılımınıza ilişkin detaylar aynı gün içerisinde size iletilecektir.


Detaylı Bilgi için; Sude Aydemir | 0 212 273 15 05 /  0507 070 09 01 | sudeaydemir@bmieducation.com

Ücret Bilgileri

Kişi Başı Program Bedeli; 30.000 TL+KDV

- 3 Kişi ve üzeri toplu katılımlarda %10 indirim uygulanmaktadır.
- Program başlangıç tarihinden bir ay öncesine kadar yapılan kayıtlarda %10 indirim uygulanmaktadır.
Program bedeli havale/EFT ile veya kredi kartlarıyla ödenebilmektedir. 

- Program başlama tarihinden bir hafta öncesinde yapılan iptal başvurularında, program bedeli kesintisiz iade edilir.

- Online eğitimlerde program bedeline PDF olarak eğitim dokümanları ve gerçekleştirilen canlı / interaktif sınıf eğitimine bir aylık video olarak tekrar erişim dahildir.

- Sınıf-içi eğitimlerde program bedeline öğle yemekler, gün boyu ikramlar / içecekler, ve tüm katılımcı dokümanları dahildir.

Detaylı Bilgi & Başvur​u Formu