Markanızı Güçlendirecek 7 Linkedin Stratejisi!

03.06.21 09:50 AM By bmi_admin
linkedin_nedir

Linkedin’in 2018 yılında 500 milyon olan aktif kullanıcı sayısı, son 3 yılda %27 artarak, günümüzde 740 milyon kullanıcıya ulaştı. İşletmelerin ilgili departmanları ve girişimciler, markalarını büyütmek, yeni iş ortaklıkları kurmak ve yeni potansiyel müşterilerine ulaşmak için Linkedin kanalını aktif bir şekilde kullanıyor. B2B pazarlama faaliyetlerinde daha etkin ve doğru geri bildirimler aldığımız Linkedin, bu yönüyle diğer sosyal medya kanallarından farklı bir konumda yer almakta. 

Aşağıda yer alan başlıklar Linkedin stratejinizi geliştirmenize ve markanızı rekabette öne çıkarmanıza yardımcı olacaktır. 

1-) Linkedin profilinizi optimize edin ve insanlarla bağlantı kurun

linkedin_bağlantı

 Linkedin profiliniz üzerinde çalışmadıysanız, lütfen biraz zaman ayırın ve mükemmelleştirin. Şirketinizin ürün ve hizmetleri hakkında tüm gerekli ayrıntıları sağladığından emin olun. Etkileyici, ilgi çekici, ilginç ve profesyonel olmasını sağlamak için başlığa ve özete daha fazla vurgu yapın. Ayrıca, daha fazla B2B ve B2C müşteri adayı üretimi için optimize edin.

 Linkedin profilinize açtığınızdan beri hiç dokunmadıysanız bir kaç revizyon hiç fena olmayacaktır. Linkedin profilinizin, işletmenizin ürün veya hizmetleri hakkında gereken tüm ayrıntıları barındırdığına emin olun. İlgi çekici ve profesyonel olarak gözükmesi için slogan, açıklama ve taglerinizi doğru seçmelisiniz.  Dışarıdan bir göz profilinizi ziyaret ettiğinizde ilk bakışta hangi alanda bir iş yaptığınızı anlamalıdır. Bunun yanında sizin alanınızda popüler başlıkları ekleyerek B2B ve B2C müşteri adaylarınıza ulaşabilirsiniz.

 Profilinizi görüntüleyen kişilerin sadece profilini ziyaret etmekle kalmayın. Bunun yerine kişileri izleyin eğer doğru bir müşteri adayı ise Linkedin davranışları hedef kitleniz hakkında çok fazla fikir verecektir. Kendi profiliniz üzerinden bu kişilerle bağlantı kurabilirsiniz. Ürünleriniz hakkında bilgi vermek için iletişime geçebilirsiniz. Eğer büyük bir kitleye hitap ediyorsanız Liknedin’ın birbirinden harika ücretsiz analiz araçlarını kullanabilirsiniz.

2-) Linkedin’de Faydalı Post Paylaşımlarında Bulunun

linkedin_paylaşım

 Kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği ve paylaşabileceği blog gönderileri yayınlamak için Linkedin Publisher'ı kullanabilirsiniz. Bloglarınızın daha fazla paylaşımıyla, markanızı büyütme üzerindeki etkisi o kadar yüksek olur. Gönderi ayrıca, ürünlerinizle ilgilenen potansiyel müşterilerin daha fazla ortaklık için açık bir kapıyı tetiklemesini sağlayabilir. 


 Kullanıcıların ilgisini çeken içerikler paylaşarak etkileşim oranınızı arttırabilirsiniz. Sizin gönderilerinizi beğenen ve paylaşan kullanıcılar sayesinde markanız kendi kitleniz dışındakilerin de ana sayfalarına düşecektir. Sektörel gönderiler potansiyel iş ortaklarınızı da harekete geçirecektir. Alanınız ile ilgili bir ihtiyacı karşılayan blog yazılarınızı da takipçilerinize sunabilirsiniz. Böylelikle sizleri otoriter bir kurum olarak göreceklerdir.


 Linkedin içeriklerinizin tutarlı ve belirli aralıklarla yayınlanmasına dikkat edin. Eğer marka sadakati yaratabilirseniz sizin yerinize markanızı anlatıp savunan marka elçileri kazanabilirsiniz. Kullanıcılar paylaştığınız içeriklerdeki iç görü ve değeri gördükçe markanıza olan ilgileri artacaktır. Bu sayede saldırgan bir tavır göstermeden basit ve nazik bir şekilde markanızı tanıtıyor olacaksınız.

 3-) Diğer Markaları İnceleyin

linkedin_kullanıcı

 Sektörde yer alan işletmeleri takip etmeyi unutmayın. Mevcut ve potansiyel iş ortaklarınız dışında sektörde yer alan diğer rakiplerinizi takip etmeniz gerekecektir. Bu şekilde ilgili işletme ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinme şansı yakalamış olursunuz. Diğer şirketlerin paylaşım planları sizler de yeni ufuklar açacaktır. Bu paylaşımları kendi markanıza uygun bir şekilde düzenleyip sosyal medya planınıza alabilirsiniz. Bu araştırmaları sektörel ağırlıklı yapıyor olsanız da diğer sektörlerdeki başarılı örnekleri incelemeyi unutmayın. Her farklı konsept sizlere yeni bir bakış açısı ve fikirler kazandıracaktır. 

4-) Hedef müşterilerinizin bir araya geldiği Linkedin gruplarına katılın

linkedin_grup

 Linkedin üzerinden ulaşabileceğiniz sayısız grup bulunmaktadır. Gelişmiş arama seçeneklerini kullanarak alanınız ile ilgili Linkedin gruplarına katılabilirsiniz. Grup içinde yer alan paylaşım ve yorumlar sektörünüz hakkında çok önemli bilgiler verebilir. Sektörünüz ile ilgili ortaya çıkan sorunlar yeni teknolojiler, oluşabilecek tehditler gibi bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu sorunlara ürün ve hizmetleriniz ile çözüm üreterek rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.


 Aynı zamanda ürün ve marka tanıtımlarınızı bu gruplar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle sektörünüz ile ilgili olan fakat sizi tanımayan kitlelere erişim sağlamış olacaksınız. Burada önemli olan nokta paylaşımlarınızın gerçekten bir çözüm üretiyor olması. Mutlaka paylaşımlarınızda tek bir adım ile size ulaşabilecekleri web sitesi, telefon veya mail gibi iletişim bilgilerinizi ekleyin.

5-) Linkedin Araçlarını Kullanın

linkedin_araçlar

LinkedIn Connection Revealer:Linkedin bağlantılarınızın gerçekte kaç kişi olduğunu gösterir. Linkedin belirli sayıda bağlantıya ulaşan kullanıcıları 500+ gibi yuvarlak rakamlar ile ifade etmektedir. Bu uygulama sayesinde kullanıcıların toplam bağlantı sayısını tam rakamlarla göstermesi sayesinde doğru sayfa ve kişilere reklam vermenizi sağlayacaktır.

 

LinMailPro : Yakın zamanda Linkedin profilinizi görüntüleyen kullanıcıları otomatik bir şekilde bularak, davet gönderebileceğiniz bir chrome uzantısıdır. Bu kişilere markanız hakkında kişiselleştirilmiş mesajlar gönderebilirsiniz.

 

Headlinr :Linkedin’de postlarınızın başlığı çok önemlidir. Hatta doğru bir caption düzeni oluşturmak başlı başına titiz bir şekilde yürütülmesi gereken bir süreçtir. Headlinr uygulaması sayesinde sektörünüze bağlı olarak vermiş olduğunuz anahtar kelimelerle birden fazla başlık kombinasyonu elde edeceksiniz. Hazırladığınız sponsorlu veya organik içerikleri daha dikkat çekici hale getirebileceksiniz.


Rapportive : Gmail kullanıcılardan potansiyel bir müşteri kitlesi oluşturmak için Rapportive etkili bir araç olabilir. Linkedin’in satın alması ile birlikte çalışma alanı genişleyen Rapportive sayesinde, kişi listenizde yer alan Linkedin kullanıcılarını tespit edebilir, potansiyel müşteri ağınıza katabilirsiniz. Bu kişilere kişiselleştirilmiş davetler göndererek Linkedin hesabınızın tanıtımını yapabilirsiniz.

6-) Sponsorlu bir InMail kampanyası oluşturun

linkedin_ads

 Linkedin üzerinden belirlediğiniz kriterlerdeki kullanıcıların gelen kutularına mesaj yönlendirebilirsiniz. Sponsorlu InMail kampanyaları sayesinde potansiyel müşterilerinizle sıcak temas kurabilirsiniz. InMail mesajlarınızda bir kampanyayı duyurmak daha faydalı olacaktır. Kısa ve net bir başlık açılma ve geri dönüş oranınızı artıracaktır.

7-) Çalışanlarınızdan işletmenizin içeriğini yayınlamalarını isteyin

linkedin_iş_ilanı

 Güçlü marka savunucuları işletmeniz için çok önemli bir husustur. Paylaşımlarınızı, faaliyetlerinizi ve bloglarınızı paylaşması için çalışanlarınız ile iletişime geçebilirsiniz. Belirli aralıklarla yapılan iç mailler veya ortak konuşma alanlarda sosyal medya paylaşımlarınızı iletebilirsiniz. Burada zorlayıcı bir dil yerine rahatlatıcı ve bilgilendirici bir dil kullanmanız gerekmektedir. Araştırmalar kurum çalışanlarının yaklaşık %50’lik kısmının işletmeleri ve işletme içerisinde yer alan kişiler hakkında paylaşım yaptığını göstermekte. Bunun öneminden bahsederek aidiyet duygusunu geliştirerek çalışanlarınızın da sizinle aynı pencereden bakmasını sağlayabilirsiniz.


 Linkedin yeni müşteriler kazanmakta ve marka bilinirliliğinizi arttırmakta çok önemli bir fırsat olabilir ancak doğru ve düzenli uygulanırsa. Linkedin stratejinizi oluşturmak için zaman ayırın çalışanlarınızı, sektörünüzü, müşterilerinizi, iş ortaklarınızı kısaca tüm paydaşları dinleyin, not alın ve sonrasında bu planınızı sebahatle uygulayın. Sonuçları sizi çok etkileyecek.


Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi


Yazar: BMI Business School Ekibi

Kaynak: Entrepreneur

LinkedIn

bmi_admin